Din cauză că școlile și-au închis porțile oarecum pe neașteptate, din cauza pandemiei, în depozite au rămas stocuri serioase de lapte și cornuri care ar fi urmat să fie distribuie elevilor. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a făcut mai multe apeluri pentru ca aceste produse să nu expire în depozite, ci să fie împărțite nevoiașilor. După cea mai recentă declarație a sa, Prefectura Timiș contraatactă.

Cele aproximativ 3 milioane de produse lactate care ar fi trebuit distribuite în şcolile din Timiş au fost direcţionate spre centrele de bătrâni şi copii, anunţă Prefectura. Instituţia subliniază că distribuţia a început încă de săptămâna trecută.

Precizarea vine după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, transmitea că acest lapte se strică în depozite, iar Guvernul nu ia măsuri.

Potrivit Prefecturii, lactatele au fost donate Crucii Roşii, care a distribuit, deja, 320 de mii de produse către mai multe spitale, centre de bătrâni şi de copii, precum şi unor primării.

În plus, 16 unităţi administrativ – teritoriale au solicitat peste 62.000 de unități de lapte, urmând ca distribuția să se facă în cursul săptămânii viitoare.