Noul corp de clădire al Spitalului de Copii Louis Țurcanu este încă în construcție, iar Guvernul a alocat fonduri Primăriei pentru coninuarea lucrărilor.

Guvernul a alocat 3 milioane de lei ca decont la facturile deja plătite de Primăria Timișoara, din care 1 milion vor fi alocați constructorului, iar restul vor fi folosiți pentru alte obligații de plată.

Lucrările continuă la Spitalul de Copii. Am mai dat din sumele încasate în ultima vreme, o parte din ce mai aveam de plătit, din facturi, au fost acceptate la plata de către firma constructoare. Ni s-a aprobat decontarea a 3 milioane de lei la rectificarea de buget pe trimestrul al treilea. Am mai solicitat alte două milioane de lei pentru trimestrul patru, din suma totală de 5 milioane de lei propusă„, a spus primarul Nicolae Robu.

Noua clădire a Spitalului de Copii din Timișoara va avea o suprafață utilă de 8000 de metri pătrați, va găzdui mai multe secții ale unității medicale, inclusiv pe toate cele care în prezent funcționează în clădiri retrocedate.

Spitalul va avea un număr de 150 de paturi. Spațiul va fi compartimentat astfel încât să cuprindă o farmacie și spații de depozitare, unitatea de primiri urgențe, secția de Radiologie, policlinica și laboratoare de analiză, bloc operator și secții de terapie intensivă, dar și saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri și saloane pentru mame.

Clădirea va avea demisol, parter și șase etaje și costa aproximativ 10 de milioane de euro. Constructia a fost demarată în mai 2014 și ar fi trebuit să fie gata în primăvara lui 2016. Firma care câștigase iniția licitația a reclamat pe parcurs diferite erori în proiect, iar în noiembrie 2016 a fost găsit un nou constructor.

Articolul precedentTradiții și superstiții de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva
Articolul următorAccident teribil pe Autostrada Vestului, intervenție elicopter SMURD