Un nou protestal angajațiilor Filarmonicii Banatul a avut loc pe treptele instituției. De data aceasta, manifestația a fost cauzată de faptul că sindicaliștilor nu li s-a cerut părerea referitor la reabilitarea clădirii în care își desfășoară activitatea.

Fost cinematograf, clădirea Capitol are nevoie urgentă de îmbunătățiri pentru a putea găzdui concerte și alte manifestări artistice. Sindicaliștii din Filarmonică sunt nemulțumiși însă de faptul că nu cunosc exact ce se va întâmpla cu spaţiile adiacente clădirii instituţiei, grădina de vară şi parcarea.

Adunaţi în faţa Filarmonicii, muzicienii şi-au exprimat nemulţumirile referitoare la proiectul de renovare prezentat acum două săptămâni în cadrul unei dezbateri publice de unde au lipsit oficialii administraţiei locale

Proiectul de reabilitare întocmit la comanda primăriei a costat peste 100.000 de euro și a fost făcut de singurul ofertant înscris la licitație. De la prima prezentare, proiectul a suferit deja câteva modificări. Faţada din sticlă a dispărut pentru că Direcţia de Monumente nu aprobă o astfel de modificare. În ceea ce priveşte parcarea maşinilor pentru angajaţi, în timp ce edilul Nicolae Robu a cerut transformarea acesteia în spaţiu verde, proiectul de reabilitare aprobat de consilerii locali prevede realizarea a 42 de locuri de parcare şi peste 1.500 mp de alei auto.

 

Articolul precedentAutoritățile se joacă de-a evacuarea cu locatarii blocurilor în care s-au descoperit substanțe toxice
Articolul următorAtenționare cod galben de inundații în bazinul Timișului