Studenții Universității Politehnica au o oportunitate în plus de a-și găsi cel mai bun loc de muncă. UPT este beneficiar al unui proiect de sprijinire a studenţilor din anii terminali pentru trecerea de la şcoală la viaţa activă, proiect finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman.

Proiectul CONPrACT vizează îmbunătăţirea procesului de inserţie pe piaţa muncii pentru 150 de studenţi înmatriculaţi în sistemul de învăţământ superior din regiunea de dezvoltare Vest în perioada 2018-2020. Aceștia își vor putea găsi rapid loc de muncă datorită  competenţelor necesare integrării şi menţinerii pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi dinamică precum şi creşterea adaptabilităţii acestora la cerinţele locului de muncă.

„În acest sens vor fi selectaţi 150 de studenţi, astfel: 60 studenţi din cadrul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara; 20 studenţi din cadrul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului; 70 studenţi din cadrul Facultăţii de Construcţii. Efectele pozitive asupra grupului ţintă vor fi multiple şi integrate într-un set de măsuri care maximizează potenţialul de angajare al persoanelor din grupul ţintă: – creşterea nivelului şi a capacităţii acestora de ocupare a unui loc de muncă prin derularea stagiilor de practică (minim 150 de studenţi, inclusiv studenţi din mediul rural); – îmbogăţirea competenţelor şi cunoştinţelor profesionale (minim 113 studenţi care dobândesc o calificare – 75%); – studenţi care îşi găsesc un loc de muncă la încetarea calităţii de participant (minim 66 de studenţi – 44%); – studenţi care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calităţii de participant.”, se arată într-un comunicat al UPT.

Articolul precedentSchimbare majoră în cel mai mare spital din Timiș
Articolul următorTrei infracțiuni în câteva minute. Un puști i-a surprins pe polițiștii din Timiș