Polițiștii locali din Timișoara acționează pe linie de comerț stradal atât pentru verificarea existenței documentelor pentru marfă expusă spre vânzare, pentru respectarea prevederilor privind modalitatea de efectuarea a activităților comerciale, dar și pentru a-i depista pe cei care oferă spre vânzare diverse obiecte pentru care nu dețin autorizație și nici acte de proveniență.

Astfel de comercianți ambulanți au fost depistați de polițiștii locali încălcând prevederile HCL 321/2001 și Legii 12/1990 atât în zonele aglomerate, în apropierea piețelor, cât și în zonele centrale, precum zona Cârțan, Piața 700 – în stațiile mijloacelor de transport în comun, în zona Olimpia, Buziașului, dar și străzile pietonale din centrul orașului.

Aceste acțiuni vin ca urmare a sesizărilor din partea comercianților autorizați care reclamă faptul că există persoane care nu dețin documentele necesare pentru mărfuri, vând diverse produse în condiții improprii, pe trotuare, obiecte uzate provenite din tomberoanele cu resturi și fac concurență neloială comercianților cinstiți, ca urmare a reclamațiilor de la cetățeni care sunt agasați de vânzătorii ilegali, dar și ca urmare a constatărilor polițiștlor locali care patrulează în piețele din oraș sau în zonele centrale. Astfel, polițiștii locali au depistat și sancționat de la începutul acestei luni un număr de 51 astfel de persoane, mărfurile oferite spre vânzare fiind ridicate în vedera confiscării. Printre acestea se află parfumuri, ceasuri, cuțite, ochelari de soare, obiecte de îmbrăcăminte, cosmetic, electronice, linguri lemn etc.

Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile în astfel de cazuri sunt de la 150 de lei conform HCL 321/2001 și pot ajunge chiar până la 5000 lei conform Legii 12/1990, marfa expusă fără documente la vânzare fiind ridicată în vederea confiscării.

Articolul precedentColectă de ghiozdane pentru copiii nevoiași
Articolul următorAutoturism ajuns cu roțile în sus după ce a lovit un cap de pod