Serviciul de Ambulanță Timiș are din această săptămână un parc auto mai bogat cu 12 mașini noi de intervenție, toate cu dotări de ultimă oră.

Duzina de noi ambulanțe a ajuns la Timișoara în noaptea de marți spre miercuri și sunt dotatte cu aparatură de ultimă generație, care poate fi găsită cu greu și pe unele ambulane noi din străinătate. Odată cu sosirea noilor mașini, poate crește și numărul de echipaje de intervenție la urgențe.

Venirea acestor ambulanțe înseamnă că, atunci când va fi o creștere a volumului de lucru, vom putea suplimenta numărul de echipaje. Practic, putem să chemam două-trei echipaje de acasă. Până acum, dacă se întampla să fie un volum de lucru în timp scurt, puteam să chemăm oameni, dar nu aveam pe ce mașini sa îi punem, pentru că sunt foarte multe mașini în service. Mașinile care sunt defecte stau în service cât e necesar, ca să nu mai rămână cu defecțiuni. Din punct de vedere al aparaturii, toate mașinile sunt dotate dupa același standard. Toate fac același lucru, chiar sunt foarte performante, iar aparatura este de ultimă generație, care poate nici pe unele ambulanțe din străinatate n-o găsim” a spus Florin Crișan, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Timiș.

Aducerea noilor mașini de intervenție nu înseamnă și că cele vechi vor fi casate. Cele care sunt în stare bună de funcționare vor rămâne în continuare în serviciu, printre acestea fiind și una cu 1 milion de kilometri la bord.

Ambulanțele vechi se pot defecta mult mai des decât una nouă, apar costuri suplimentare, apar uzurile inerente la diferite componente, care trebuiesc înlocuite preventiv. Avem un interes major pentru siguranța circulației…sistemul de frânare, direcția, unde nu avem rabat. O turbină dacă mai scarțâie o mai trimitem în trafic, cu toate riscurile de rigoare. Avem ambulanțe cu un milion de kilometri, în stare foarte bună. Un factor foarte important în acest aspect este utilizatorul mașinii. Cea cu un milion de kilometri are 3 ambulanțieri, șoferi buni. Nu a fost des în service, pentru ca a fost foarte bine întreținută”, a spus Nelu Vancea, director tehnic la Serviciul de Ambulanță Timiș.

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Timiș are în prezent 74 de autospeciale, adică ambulanțe, mașini de consultație și de transport. Cele mai multe dintre ele au fost primite în 2007-2008 și ar fi trebuit schimbate încă de acum 2-3 ani, întrucât perioada de viață a unui astfel de vehicul este de 8 ani.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, valoarea totală a contractelor este de 558.903.141,45 lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Articolul precedentAccident pe drumul care leagă Timișoara de Albina
Articolul următorPrimăria Timișoara face un împrumut de peste 45 de milioane de euro