Autoritățile au luat măsuri sporite la nivelul județului Timiș din cauza epidemiei provocare de coronavirus în China.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș, Camelia Bubatu, în aeroportul din Timișoara au fost distribuite materiale informative, iar pentru medicilor li s-au transmis o serie de indicații.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, medicul Virgil Musta a declarat că e foarte important ca indicațiile Direcției de Sănătate Publică să fie respectate.

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică Timiș monitorizează situația celor 19 artişti de la Filarmonica Banatul din Timişoara plasaţi în carantină.

Artiștii au concertat, alături de alţi muzicieni români, în Wuhan, oraşul din China afectat de recentul coronavirus, care declanşează boli respiratorii acute. Reveniţi, pe 21 ianuarie, în ţară, muzicienii au fost trimişi la medic pentru investigaţii şi li s-a recomandat ca, preventiv, în următoarele două săptămâni să evite să iasă din casă.

Şi doi angajaţi ai Filarmonicii Arad, care au fost participat şi ei la turneu şi care locuiesc în Timişoara şi Reşiţa stau acasă până medicii decid că nu există niciun risc. De asemenea sunt monitorizate alte două persoane, un pensionar care locuiește în Timișoara și Arad și un cadru didactic de la Liceul de Artă din Arad.

Articolul precedentAmerican amendat pentru gunoi, la Timișoara
Articolul următorAlertă de gripă, în România. Care este situația în Timiș