Problema rămâne însă faptul că mulți pacienți vin la spital când deja starea lor este foarte gravă și ajung direct la Terapie Intensivă.

La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Aînceput să avem locuri în spitaleÎn spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a dclarat acesta.

El a adăugat că mare parte din aceste cazuri severe sunt înregistrate în rândul tinerilor. În special tineri și se pare că în ultimul timp, avem pacienți cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare. Obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri”, a mai spus Oancea.

El a explicat și care sunt aceste afecțiuni: „ochi confuzi, tulburări oculare, văd pete, câteodată văd alb-negru, diverse afecțiuni” Dar sub tratament își revin”, a adăugat el. Medicul spune că oamenii trebuie educați astfel încât să înțeleagă că dacă au simptome de COVID care nu trec repede, trebuie să meargă la spital.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBăsescu la Realitatea Plus: Demisiile legate de pensiile speciale sunt culmea lichelismului politic, USR face ca maimuța după PSD
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 115. Femeile din spatele lui Putin