Maternitatea Odobescu, cea care aparține de Spitalul Municipal din Timișoara, a fost închisă în 31 aprilie, după ce mai multe asistente au fost depistate cu coronavirus. Totul ar fi pornit de la una dintre ele al cărei soț, angajat la Spitalul Județean din localitate, este și el confirmat cu COVID 19.

Situația a fost una mai specială, pentru că în Timișoara există două maternități de stat. Una este cea intrată în carantină, cealaltă, care aparține de Spitalul Județean, a fost desemnată să preia doar cazurile cu coronavirus, așadar nu mai primea alte paciente. Ca soluție de avarie, nașterile erau redirecționate spre o maternitate privată din oraș.

După finalul anchetei epidemiologice care a inclus testarea celor aflați în matenitatea în carantină, aceasta va fi dezinfectată și redeschisă mâine dimineață.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca unitatea medicală se va putea redeschide mâine, 2 aprilie, la ora 8.

Până atunci, adică  în cursul acestei după amieze și la noapte, se va efectua dezinfecția întregului spital.

Totodată, conducerea unei maternități private din Timișoara a dat asigurări că  va putea prelua toate femeile gravide care urmează să nască până mâine dimineața.

Articolul precedentLegătura dintre tutun și coronavirus! Un producător de țigarete ar putea salva planeta!
Articolul următorMinistrul Sănătății, vizită fulger la Timișoara