Transformarea Pădurii Verzi din nordul oraşului în pădure-parc a primit aviz favorabil din partea Ministerului Mediului. Anunțul a fost făcut de primarul Dominic Fritz, care spune că vor fi intervenţii minimale pentru a nu fi afectat fondul forestier.

“Traseele vor avea la bază aleile forestiere existente şi vor fi marcate corespunzător pentru ca bicicliştii şi pietonii să le poată utiliza. Avem în plan amenajări pentru educare şi recreere. Structurile şi platformele vor fi din lemn sau metal, realizate din prefabricate şi montate la faţa locului, pentru un impact cât mai mic asupra mediului. E un proiect verde, de care timişorenii au mare nevoie. Transformarea Pădurii Verzi într-o zonă de recreere este un proiect despre care se vorbeşte de decenii”, spune Dominic Fritz.

Conform unui protocol semnat cu Direcţia Silvică, municipalitatea trebuie să amenajeze, în termen de cinci ani, Pădurea Verde ca pădure-parc. Traseele care vor fi amenajate pentru public se întind pe aproximativ 10,5 kilometri.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentProtest în fața Ministerului Energiei. Muncitorii, exasperați că rămân fără locuri de muncă
Articolul următorTimiş: Ministrul Rafila afirmă că va propune reluarea finanţării chirurgiei robotice, de anul viitor