Aflat în vizită de lucru la Timișoara, Daniel Suciu a vrut să vadă și stagiul lucrărilor la podul Dragalina și a făcut o vizită pe șantier duminică după-amiază. Vicepremierul a vorbit și despre alte două obiective de importanță majoră pentru Timișoara.

Daniel Suciu a ajuns la șantierul podului Dragalina alături de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Cei doi s-au întâlnit pe pod cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Ministrul Dezvoltării a inspectat constructia și s-a declarat mulțumit de stagiul lucrărilor, banii pentru acest pod fiind asigurați din fonduri guvernamentale.

E în lucru decontarea. S-a depus situația. Până pe 6 septembrie, tot ce a intrat în minister (documente spre decontare, n.r.)… s-au făcut formalitățile și cred ca s-au și virat banii către UAT-uri… E un lucru pe care nu l-am prea întâlnit (lucrări făcute pe banii constructorului, n.r.), dar de bun augur. Stadiul fizic e de 85%, iar decontarile la 50%. Nu ni s-au cerut banii. Noi îi avem. Sunt 11 milioane prin PNDL, diferența de 2 milioane de la bugetul local. Înțeleg că până la finele lunii se circulă. Sunt mulțumit, vreau să-l văd terminat ca să închidem aceasta investiție„, a spus la Timisoara, ministrul Dezvoltarii Regionale, Daniel Suciu.

Primarul Nicolae Robu a dat asigurări că până la finalul acestei luni timișorenii vor circula din nou pe acest pod.

Până la finele lunii septembrie se va circula, dar vor mai rămâne finisaje de făcut. Vrem să-l facem și frumos nu doar funcțional„, a precizat edilul Timișoarei.

Ministrul Dezvoltării a vorbit și despre celelalte două obiective importante ale orașului, noul stadion și sala polivalentă de 16.000 de locuri.

Când am fost ultima dată la Timișoara, am vorbit de două obiective: stadion și sala polivalentă. Cu stadionul suntem la stadiul în care la inceputul lunii octombrie se deschid ofertele pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate și s-a făcut și rectificarea pentru cei 4000 de mp, vă mulțumesc domnule primar ca ați rezolvat-o (parcela adăugată, pusă la dispoziție de CLT, la Timișoara, n.r.). Se închide licitația, sper să dăm câștigătorul cât de repede, urmează apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici potrivit studiilor, hotărârea de guvern, iar Consiliul Județean se poate organiza cu licitația pentru demolarea actualului stadion. Deci, suntem în grafic. Iar cu sala polivalentă… in iulie am primit un set de hotărâri de consiliu local și apoi în august al doilea, și de la Consiliul Județean și de la Local. Întâlnirea de <rupere a pisicii> (între ministru, primar și președintele CJT, n.r.) n-a avut loc pentru ca nu s-a putut, dar vom purta o discuție constructivă acum. Rupem pisica după ce analizam și locația de la Timișoara și pe cea de la Giroc și vă garantez că eu și colegii mei vom fi extrem de constructivi. În termen foarte scurt anunțăm decizia, în maximum 30 de zile vom spune unde se construiește polivalenta„, a completat Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale.

Articolul precedentRazie a polițiștilor pe străzile din Timișoara, dar și în comunele învecinate
Articolul următorLa Timișoara continuă problele la rece pentru instalațiile de încălzire centralizată