Miron Mitrea a analizat situația transportului public din acest moment în cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea PLUS. Consultantul politic este de părere că, din păcate, este ratată expunerea esenței acestei greve a angajaților de la STB: situația deplorabilă în care se regăsește parcul auto al societății de transport public și proasta administrare a resurselor.

Consultantul politic Miron Mitrea a analizat sâmbătă, la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Puterii, greva angajaților de la STB. El a prezentat o serie de idei mai puțin puse în discuție în aceste zile: plângerile concrete ale angajaților STB dar și posibilii vinovați, în frunte cu conducerea STB dar și cu Nicușor Dan.

„Atâta timp cât angajații de la STB vor să facă greva, greva va continuă fie că e legal sau nu. Nicușor Dan ar trebui să plece acasă, el nu înțelege nimic. Discutăm toate lucrurile despre acest protest, numai esența nu. Modul lui Nicușor Dan (n.r. de a rezolva situația) este de a înființa o linie verde prin care cei care sunt opriți de liderii de sindicat să iasă la muncă să sune.

Oricât de șmecher este un lider de sindicat nu poate să-i oprească pe oameni să iasă la muncă. Nu poți tu ca lideri să-i oprești. 

În general grevele sunt declarate ilegale. În general grevele nu se opresc din cauza asta pentru că muncitorii nu sunt foarte preocupați dacă liderii sindicali vor răspunde penal sau nu la sfârșitul grevei. Nimeni nu se ocupă de fondul problemei: e adevărat ce spun oamenii, că sunt obligați să lucreze pe autobuze care nu sunt tehnic în regulă? Dacă aceste lucruri sunt adevărate, greva are o motivație.

Eu nu cred că se apucă toți șoferii de pe autobuze să fure carburanți și directorii nu știu asta. E posibil să existe furt de carburant, dar vinovat e directorul și patronul. Există sisteme care se montează pe mașini, cred că toți care au firme private de transport au aceste dispozitive, care îți arată în mod clar când se fură. Mașină are un consum constant de carburant. Poate trebuie să vadă de ce se dublează consumul”, a comentat Miron Mitrea.

Articolul precedentSfârșitul pandemiei de coronavirus, tot mai aproape: „Există speranță. Până la sfârșitul anului se transformă într-un virus endemic” – Cum trebuie decriptat anunțul OMS
Articolul următor76 de localități din Timiş, dintr-un total de 99, sunt în scenariul roşu