Cazul Liceului German din Arad pare similar cu cel al blocului morții din Timișoara, acolo unde trei persoane, dintre care doi copii, au murit și alte zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale după o acțiune de deratizare.  La Arad, cursurile au fost întrerupte aproape o săptămână dar au fost reluate luni.

Chiar dacă sălile de clasă au fost curățate, ceva nu este în regulă, pentru că 18 copii au ajuns la spital, trei dintre ei rămânând internați.

Cercetările de săptămâna trecută au scos la iveala faptul că patronul firmei de deratizare a folosit o substanță toxică interzisă în România, iar alta a fost utilizată într-o concentrație de 5 ori mai mare decât cea admisă. 

Se fac din nou verificări, însă până acum nu s-a putut stabili dacă aceste noi cazuri au legătura cu copiii care au ajuns săptămâna trecuta la spital, și implicit cu deratizarea. 

Părinții sunt însă revoltați și au ieșit să protesteze în fata liceului, spunând că igiennizarea nu s-a facut cum trebuie, sacii cu gunoaie și carpe foliste la curățenie fiind lăsate în sălile de clasă. În plus, ei cer demisia directorului liceului, pentru că nu îi ține la curent cu ceea ce se întâmplă.

Articolul precedentPrognoza meteo a fost revizuită. Schimbări majore: cum va fi vremea până pe 3 februarie
Articolul următorResturi umane, descoperite pe un câmp de lângă Timișoara