Noi reguli pentru începerea anului școlar în epidemie de coronavirus! Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii trebuie să stea la o distanță de doi metri, relatează Realitatea PLUS. De asemenea, unde nu se poate păstra distanța este necesară montarea separatoarelor între elevi, a precizat Anisie. 

„Prevederi din ghid le-am experimentat deja. Pentru că s-au dezinfectat unitatile de invatamant, au fost realizate circuitele, au purtat masti elevii in timpul examenelor, și personalul din unitatile din invatamant, și a fost respectată distanța pe care, prin ordinul ministrilor Educației și Sănătății, distanță prevăzută în acel ordin, și anume 2 metri față, spate, stânga, dreapta. Începem anul scolar în conformitate cu Ghidul pe care 

Ministerul Sănătății îl va aproba. El este acum în dezbatere publica si această măsură a distanțării este acum modificată”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, aflată la Alexandria, județul Teleorman. 

Ghidul elaborat de Ministerul Sănătății care cuprinde normele pentru redeschiderea școlii în timpul epidemiei de coronavirus a fost publicat în urmă cu o săptămână, pe 18 august, și se află în transparență decizională încă două săptămâni după deschiderea anului școlar 2020-2021. Ordinul de ministru cu regulile sanitare și de protecție din școli în timpul epidemiei de coronavirus poate fi consultat AICI.

În legătură cu distanța păstrată între elevi, profesori, la școală, Monica Anisie a precizat că „Ministerul Sănătății a prevăzut o distanță de un metru, și, acolo unde nu se poate realiza această distanțare, să existe separatoare între copii”.

Ministrul Educației a mai spus că „masura cea mai importantă este aceea de a purta mască și de a ne spăla cât mai des pe mâini. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătății le-a prevăzut în Ghid”.

Articolul precedentNu toți pacienții infectați cu Covid-19 dezvoltă imunitate
Articolul următor100% TU DECIZI! Victor Drăgușin, primarul apropiat de Dragnea. Haiduciile din Alexandria