Ca urmare a îndeplinirii contractului de achiziţie a şapte sirene de înştiinţare-alarmare a populaţiei, în perioada 18-28 februarie se deruleazã operaţiunea de amplasare a acestora, fapt pentru care se vor efectua şi testări ale noilor sirene în acest interval.

„Aşadar, atenţionăm populaţia că vor fi şi unele momente de activare a sirenelor pentru testări pentru câte un foarte scurt interval. Pentru completarea și reconfigurarea sistemului de înștiințare-alarmare a municipiului este necesară achiziționarea a șapte sirene electronice de 600W și a 20 de sirene electronice de 1200W, care să asigure la un număr relativ mic de sirene pe ansamblu (39 unități pentru tot sistemul) transmiterea semnalelor de alarmare şi a mesajelor vocale la o presiune acustică superioarã față de nivelul maxim al zgomotului ambiental cu cel puţin 6dB”, au transmis, marţi, reprezentanţii municipalităţii.

Prin hotărâre a Consiliului Local s-a decis cumpărarea, în prima fază, a şapte sirene electronice de 1.200W, cu o valoare totală de 412.000 lei, TVA inclus.

Potrivit ISU Timiş, sirenele vor fi montate în următoarele locaţii: B-dul Take Ionescu, Str. Episcop Joseph Lonovici, B-dul Eroilor de la Tisa, Str. M-tir Constantin Radu, Str. Ardealului, Str. Ceferiștilor, B-dul General Ion Dragalina.

Articolul precedentSisteme speciale de securitate pe autostradă
Articolul următorVreme caldă cu ploi locale în vestul țării