Mii de timișoreni au ieșit în stradă in nordul Timișoarei pentru a-și arăta nemulțumirea pentru că de mai bine de o zi nu au curent electric.

Oamenii revoltati au ieșit în stradă pe Calea Lipovei din pricina unei avarii subterane care a lăsat zeci de blocuri în beznă si care a avut loc duminică, în jurul orei 17. În plină vară și cu temperaturi de 39 de grade, timișorenii revoltați spun că li s-a stricat mâncarea în frigidere si nu pot folosi niciun aparat electrocasnic. Astfel, oamenii au ieșit în stradă și au blocat o intersecție din zonă.

Defecțiunea care a dus la această situație a avut loc în subteran, într-o zonă în care sunt construite garaje, iar angajații companiei de electricitate nu au reușit să restabilească alimentarea cu energie decât pentru o parte din cartier.

Aflat în concediu, primarul Nicolae Robu a reacționat pe pagina sa de Facebook la ceea ce se întâmplă la Timișoara.

ENEL, ÎNCETAȚI SĂ VĂ MAI BATEȚI JOC DE NOI!

Aflu cu indignare că cetățenii din Calea Lipovei sunt fără curent de două zile! Este inadmisibil așa ceva! Explicația e clară: privatizarea în batjocura poporului român a avuției noastre, a tururor românilor, în termeni de distribuție a energiei electrice. Cum? Nu numai pe nimic, nu numai fără obligații clare de retehnologizare permanentă, pt a se ține pasul cu dinamica cerințelor și fără sancțiuni pt neîndeplinirea și a minimului de obligații stabilite mai mult de formă, să nu fie vidă secțiunea respectivă din contract, dar ÎN CONDIȚII DE MONOPOL! Iar în atari condiții, bieții cetățeni și noi, administrațiile publice locale, nu putem face nimic, fiind 100% la cheremul ENEL! Atât eu, cât și ceilalți colegi primari, sunt convins, am încuraja concurența pe raza unităților noastre administrativ-teritoriale, convinși că doar ea ar conduce la servicii de calitate! Dar… nu putem, pt că monopolul este garantat de statul român!
Să le fie rușine tuturor celor care au avut indolența / incompetența de a ține un cartier întreg două zile fără curent, în 2019! Și când spun tuturor, îl am în vedere și pe proprietarul de garaj care am înțeles că nu și-a dat acceptul să se sape pe sub garajul său (oricum, însă, eu consider că ar fi trebuit să se recurgă, în câteva ore, nu după două zile, la soluții alternative!)„, a scris edilul pe pagina sa de pe reteaua de socializare.

În zona Lipovei au ajuns și echipaje ale Jandarmeriei și Poliției, pentru a asigura atât ordinea, cât și fluența traficului.

UPDATE: În ajutorul timișorenilor din Calea Lipovei au sărit pompierii. Inspectoratele pentru situatii de urgență din 4 judete trimit la Timisoara patru generatoare de mare capacitate pentru ca locuitorii din zonă să beneficieze de curent electric până compania de electricitate va repara defecțiunea.

Având în vedere situația nealimentării cu energie electrică în municipiul Timișoara, zona cartierul Lipovei, au fost dislocate și sunt pe drum un număr de 4 containere de tip generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Timiș, ISU Arad, ISU Hunedoara și ISU Caraș Severin. Containerele de tip generatoare de mare capacitate vor asigura alimentarea cu energie electrică până la remedierea problemelor„, transmit reprezentanții ISU Timiș.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentAccident de muncă la Timișoara. Un om a murit după ce s-a electrocutat
Articolul următorSezon cu șapte echipe în Liga 1 de fotbal în sală. Informatica Timișoara începe campionatul cu un meci în fața vicecampioanei din Galați