După 15 ore de audieri în dosarul în care au fost aduși la DNA Timișoara și trei parlamentari PSD, opt suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore. 

Conform unor surse judiciare, alături de Cristian Ispravnic au fost reţinuţi Elisabeta Miuţescu, Mirel Pascu, Cristian Dima, Mircea Lucaciu, Alin Băiţan, Cristian Horgea, care este soțul fostului prefect de Arad, Florentina Horgea, și resposabil de cântar în punctul de trecere a frontierei Nădlac2, şi Anca Stoenescu, fostul șef al Inspectoratului Școlar Arad și consilier municipal PSD Arad, acuzată că ar fi răspuns la comenzi politice din partea PSD, după ce nu a prelungit contractul unui inspector școlar la ordinele partidului. Conform unor informații, ar fi vorba despre fostul inspector școlar de sport, Paul Barta, care este un critic al PSD.

Conform anchetatorilor, angajata DRDP Timişoara Elisabeta Miuţescu ar fi luat şpagă de aproximativ 40 de ori. Tot ea a fost implicată în scandalul din anul 2010 când un membru din staff-ul trupei AC/DC a reclamat că angajaţi ai CNADNR le-au cerut şpagă pentru a le permite trecerea camioanelor cu echipamente către Ungaria, după ce formaţia a susţinut un concert la Bucureşti. Atunci, patru angajaţi, între care şi Miuţescu, au fost concediaţi de ministrul Transporturilor de la acea vreme, însă cu toţii şi-au recâştigat posturile în instanţă în 2012.

Şeful DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, care este și consilier județean al PSD Arad, şi alte şapte persoane care au fost audiate, luni, în „Dosarul Arad” de către procurorii DNA Timişoara într-un amplu dosar de corupţie, au fost reţinuți pentru 24 de ore şi transportați, în noaptea de luni spre marţi, la Bucureşti, unde magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) vor decide dacă vor dispune arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentCasă cuprinsă de flăcări, la Timișoara
Articolul următorTrenulețe și gări în miniatură. Prima dioramă feroviară din vestul țării, expusă la Timișoara