Doi tineri au arătat că sunt dispuși să facă orice numai să ajungă în Occident, însă au fost opriți la frontieră în Timiș.

Doi tineri din Kosovo, unul de 23 și altul de 29 de ani au intrat pe teritoriul României duminică în jurul orei 6, însă la aproximativ 200 de metri după ce au pătruns pe teritoriul țării noastre au fost interceptați de polițiștii de frontieră.

Oamenii legii i-au dus la audieri, unde cei doi au spus că vin din Kosovo și își doreau să ajungă într-o țară din vestul Europei. Unul dintre bărbați a încercat să îi convingă și altfel pe polițiștii de frontieră și le-a oferit acestora 5600 de dinari și 20 de dolari canadieni, adică aproximativ 300 de lei să îi facă scăpați.

Oamenii legii le-au oprit însă călătoria spre vestul Europei și le-au intocmit dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv pentru dare de mită.

Tot în weekend, polițiștii de frontieră timișeni au mai prins alți doi kosovari, însă la punctul de trecere al frontierei de la Naidăș. Aceștia au declarat în primă fază că sunt cetățeni croați, însă la o verificare mai atentă oamenii legii au descoperit că actele erau false. Cei doi au declarat că au făcut rost de acte în Kosovo și că au plătit pentru acestea 180 de euro.

Cei doi kosovari, în vârstă de 29 și 36 de ani, urmează să fie cercetați pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat si fals privind identitatea.

Articolul precedentCiocnire frontală între două mașini pe o stradă din Timișoara
Articolul următorCăutat în toată țara, prins pe o stradă din Timișoara