Printre principalele aspecte pe care polițiștii locali din Timișoara le urmăresc zilnic se află respectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind oprirea, staționarea, parcarea, blocarea accesului în parcări ori incinta unor imobile sau blocarea căii de rulare a tramvaielor. În ceea ce privește ultimele două situații, respectiv blocarea accesului în curți, parcări etc și blocarea circulației mijloacelor de transport în comun, de la începutul acestei luni au fost date 152 sancțiuni contravenționale, multe dintre acestea și ca urmare a sesizărilor de la cetățeni.

De exemplu, un conducător auto care se afla la volanul unui autoturism Skoda cu numere de Caraș Severin și-a parcat mașina pe str. Gh. Adam foarte aproape de liniile de tramvai, încurcând astfel circulația mijlocului de transport de linia respectivă. Cel în cauză a fost sancționat cu amendă maximă. Un alt conducător auto, de această data cu numere de Timiș, a fost sancționat deoarece a blocat accesul în curtea unui imobil de pe str. C. Brâncoveanu.

„Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002, în cele mai multe dintre aceste cazuri trecându-se și la ridicarea mașinilor. De la începutul acestei luni au fost ridicate un număr de 86 autovehicule staționate neregulamentar”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Timișoara

Articolul precedentÎncepe campania națională pentru stârpirea ambroziei. La final de sezon!
Articolul următorAccident violent pe un drum din Timiș. A fost nevoie de intervenția descarcerării