Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au organizat o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația pe linie comercială în Piața Dacia, în contextul în care, în ultima perioadă, în această zonă au fost efectuate controale pe mai multe linii, respectiv pe linie de ordine publică, inspecție comercială, autovehicule abandonate, mediu.

Astfel, în urma acțiunii din piața agro-alimentară, au fost aplicate un număr 15 sancțiuni sancțiuni cuprinse între 100 și 400 lei conform HCL 334/2002, pentru fapte precum expunerea mărfurilor în alte locuri decât cele stabilite, nemenținerea curățeniei la locul de vânzare, neafișarea documentelor care atestă calitatea de comerciant și neafișarea prețurilor la produsele comercializate. Astfel de acțiuni sunt organizate periodic în toate cartierele și implicit în piețele din Timișoara, zonele rămânând în atenție deoarece în aceste locuri există un flux continuu de cetățeni veniți la cumpărături, dar și comercianți care vin cu marfă din județ și din țară.

Un alt aspect urmărit în cadrul acestor acțiuni este cel al cerșetorilor care se aciuează în zonele aglomerate și care pot deveni deranjanți pentru cetățenii care trec prin zonele respective.

Articolul precedentTimișoara Saracens caută revanșa în fața suporterilor. Bănățenii primesc Dinamo în primul meci acasă din returul Superligii
Articolul următorSecretarul unei primării din Timiș, judecat pentru luare de mită