Polițiștii locali au fost prezenți la o ședință cu părinții elevilor de la Școala Generală nr. 1 de pe str. Comănești, această acțiune făcând parte din activitățile de informare și consiliere pe linie de siguranță a elevilor din unitățile de învățământ pe care Poliția Locală le are repartizate spre supraveghere și asigurare a unui climat de siguranță în rândul copiilor.

Noutatea acestei serii de întâlniri constă în faptul că de această data, pe lângă lecțiile de prevenire susținute cu copiii, s-a ascultat și punctul de vedere al părinților, cărora li s-a explicat ce implică aceste lecții pentru elevi, punându-se totodată pe tapet probleme pe care ei le observă în momentul în care își aduc sau își preiau copiii de la școală.

Cea mai importantă problemă ridicată de părinții de la această unitate de învățământ este cea a siguranței rutiere, reiterându-se necesitatea unei educații pe această linie atât în rândul copiilor cât și în rândul conducătorilor auto. Părinții au apreciat că este extrem de utilă instruirea elevilor pe diferite linii, exprimându-și dorința de a se organiza astfel de întâlniri și pe viitor. Tot în cursul zilei de ieri polițiștuii locali au susținut lecții de prevenire atât în rândul elevilor de la Școala nr. 1 cât și la Școala Generală nr. 4. Reamintim că polițiștii locali au în supraveghere atât prin susținerea de lecții de prevenire cât și prin prezența la intrările și ieșirile de la cursuri ale elevilor un număr de nouă unități de învățământ, din 12 locații, acestea fiind stabilite la nivel local, în acord cu forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Județean Școlar Timiș.

Este vorba despre Liceul Teoretic Nikolaus Lenau – Str. Gh. Lazăr nr. 2, Școala Generală Nikolaus Lenau – Str. Ghe.Lazăr nr. 20, Școala Generală Nikolaus Lenau – Piața Unirii nr.7 si Școala Generală – Str.Iosif Nemoianu nr.5, Școala Generală nr. 4 – Str. J. Verne nr. 34, Școala Generală Rudolf Walther, Liceul Jean Louis Calderon – Str.Pestalozzi, Școala Generală nr. 1 – Str. Comănesti nr.3, Liceul Shakespeare – Școala Generală – Str. Moise Nicoara nr.17, Grupul Școlar Dimitrie Leonida, Scoala Generală nr. 11 – Str. Tacit nr.23 si Scoala Generala nr.11 – Str. Razboieni nr.2.

Polițiștii locali le explică de fiecare dată elevilor cum să se ferească de tentațiile consumului de substanțe interzise, dar și cum să evite să se transforme în victime ale furturilor, tâlhăriilor, loviri și alte violențe, dar sunt dezbătute și alte probleme legate de protecția mediului și păstrarea curățeniei, circulație rutieră etc, în funcție evident de necesitățile semnalate de cadrele didactice și de vârsta elevilor. Pe lângă aceste întâlniri cu elevii, polițiștii locali vor mai fi prezenți și la ședințele cu părinții, în funcție de solicitări și eventualele probleme apărute.

Articolul precedentSancțiuni pentru un service și două spălătorii auto
Articolul următorAutobuze electrice în locul celor diesel