Prefectul Timișului, Mihai Ritivoiu, a avertizat foștii primari, care vor conduce în continuare primăriile până la finalul lunii septembrie după pierderea mandatului lor la alegerile din 9 iunie, să fie atenți la contractarea de credite, la relațiile de muncă cu funcționarii din primărie și la posibilele dificultăți create cetățenilor.

„O situaţie nouă în frageda democraţie românească: primari ce şi-au pierdut mandatul în 9 iunie şi care vor mai conduce primăriile până la finalul lunii septembrie. Majoritatea sunt oameni serioşi, de bună credinţă, care înţeleg să îşi facă datoria şi să îşi respecte jurământul depus la preluarea funcţiei. Avem însă şi cazuri izolate în care primarii pierzători aleg să nu îşi îndeplinească obligaţiile de serviciu şi să blocheze efectiv activitatea primăriilor pe care le-au pierdut”, scrie pe Facebook Mihai Ritivoiu.

El atrage atenţia asupra îndatoririlor ce decurg din mandatul de primar.

„Vom urmări cu atenţie şi celeritate hotărârile de Consiliu Local şi dispoziţiile primarilor din localităţile care îşi vor schimba conducătorul. Mare grijă la contractarea de credite, raporturile de muncă cu funcţionarii din primărie, eventuale şicane faţă de cetăţeni. Aştept sesizarea la Prefectură a oricărui abuz sau nelegalităţi, sunt prioritare pentru noi în următoarele luni”, încheie Ritivoiu.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentPrognoza meteo. Vreme caniculară în cea mai mare parte din țară
Articolul următorNicolae Ciucă: Coaliţia va stabili miercuri când vor avea loc alegerile prezidenţiale