Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, a fost întâmpinat de şefa Guvernului Italiei, Giorgia Meloni.

Papa Francisc va marca o premieră participând la summitul G7, grupul ţărilor democratice cu cele mai importante economii ale lumii. Suveranul Pontif va fi primul conducător al Bisericii Catolice care ia parte la un astfel de eveniment.

Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, a ajuns vineri în complexul din sudul Italiei unde are loc reuniunea G7, cu un elicopter. El a fost întâmpinat de şefa Guvernului Italiei, Giorgia Meloni.

Papa Francisc, discurs despre inteligența artificială

A fost programat ca în cursul după-amiezii, Papa Francisc să ţină în faţa şefilor de stat şi de guvern participanţi la summit un discurs despre inteligenţa artificială. AFP a scris că alegerea subiectului dovedeşte interesul tot mai puternic al Vaticanului faţă de AI, pe care Biserica doreşte să îl încurajeze, avertizând totodată despre riscuri.

Suveranul Pontif va avea convorbiri bilaterale cu mai mulţi președinți și premieri, printre care se numără: preşedinţii Franţei – Emmanuel Macron, Statelor Unite – Joe Biden, Turciei – Recep Tayyip Erdogan, Braziliei – Inacio Lula da Silva şi Ucrainei – Volodimir Zelenski şi prim-miniştrii Canadei – Justin Trudeau şi Indiei – Narendra Modi, precum şi cu directoarea Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Agenda încărcată arată că Papa Francisc vrea să îşi păstreze rolul important în relaţiile diplomatice, după ce Sfântul Scaun a făcut eforturi lipsite deocamdată de succes pentru pace în Ucraina şi Gaza.

Articolul precedentAlertă cu BOMBĂ într-un avion plin cu pasageri! Trupele SRI intervin pe Aeroportul Otopeni din Capitală
Articolul următorAlerta cu bombă de la bordul avionului care a aterizat pe Otopeni s-a dovedit a fi falsă. Aeronava a fost interzisă în Moldova