Primele ninsori ale sezonului in zonele montane

Răcirea accentuată a vremii de ieri a adus și prima ninsoare a sezonului. Primii fulgii de nea au cazut în zonele montane.

Prima ninsoare din acest sezon în Munții Țarcu nu a fost o simplă fulguială. Zăpada a căzut mai bine de șase ore. A fost suficient ca să se depună un strat de omăt, mai ales că temperaturile au coborât până la minus două grade Celsius.

Ninsori au fost semnalată însă în mai multe zone montane. La Stația Meteo Vlădeasa, din Munții Apuseni, s-a depus primul strat de zăpadă. Stația se află la 1836 de metri, iar temperatura resimțită a fost de -10 grade Celsius.

Lapoviță și ninsoare s-au înregistrat și la Bâlea Lac, unde mercurul din termometre a scăzut până la -7 grade Celsius. 

A nins și pe Transfăgărășan, la Cota 2000, în munții Făgăraș. Astfel, previziunile meteorologilor s-au adeverit. Salvamontiștii argeșeni aflați în refugiu au filmat momentul. Pe imagini se poate observa că nu este vorba doar de o fulguială și de o ninsoare în toată regula. Dovadă, stă faptul că în aproximativ o jumătate de oră, stratul de zăpadă a devenit vizibil. Imaginile surprinse de salvamontiști pot fi văzute pe  realitateadearges.net.

La nivelul întregii țări, meteorologii spun că temperaturile vor rămâne scăzute până joi, iar apoi vremea se va mai încălzi.

Articolul precedentFinala națională a competiției de idei ClimateLaunchPad
Articolul următorO nouă alertă pentru situații de urgență