Deschiderea procedurii de faliment pentru Colterm este inevitabila, daca pana in 30 aprilie, administratia Fritz nu cumpara certificatele de emisii de gaze cu efect de sera aferente anului 2021. 

Cu toate acestea Primăria Timișoara spune că face „demersuri către Guvern pentru a începe negocierile cu Comisia Europeană în vederea suspendării mecanismului de certificate”.

„Reamintim că această obligație, de a achiziționa certificatele CO2 revine Colterm, din banii pe care îi încasează din subvenții și prin facturile pe care le plătesc timișorenii și persoanele juridice abonate la serviciile companiei de termoficare. Niciunde o companie nu poate rezista stând doar cu mâna întinsă către bugetul unui întreg oraș, așteptând în fiecare săptămână câte o nouă injecție de bani publici care să îi asigure supraviețuirea. Deciziile dificile de a tăia costuri la Colterm trebuie luate de urgență”. Prețul certificatelor CO2 se regăsește în noul tarif al Colterm, calculat după un mod stabilit de ANRE și aprobat de Consiliul Local Timișoara la finalul anului trecut. Reamintim că această obligație, de a achiziționa certificatele CO2 revine Colterm, din banii pe care îi încasează din subvenții și prin facturile pe care le plătesc timișorenii și persoanele juridice abonate la serviciile companiei de termoficare, declară reprezentanții PMT.

Primăria Timișoara transmite că și-a îndeplinit toate obligațiile pe care le are față de societatea locală de termoficare.

Certificatele de poluare neachitate pentru anul 2020 au adus orașului o amendă de 21 de milioane de lei, care nu a fost încă plătită. Rămâne de achitat și costul acestora, care trece de 11 milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentOmul aproximativ 3.0
Articolul următorFABULOS! Cine este noua regină a rețelei de prostituate de lux din România – Raluca, soția boss-ului Romprest Orlando Valache