Marți dimineață, Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis un comunicat de presă în care anunță că primarul reales al municipiului Timișoara, Dominic Fritz (USR), se află în conflict de interese administrativ. Conform ANI, în timpul mandatului său de primar, Fritz a întocmit un act administrativ în folosul unei persoane de la care se împrumutase în campania electorală.

Conform comunicatului ANI, Dominic Fritz a contractat un împrumut de la o persoană fizică în timpul campaniei electorale. Ulterior, în luna noiembrie 2020, după ce a fost ales primar, Fritz a întocmit un act administrativ care a favorizat societatea reprezentată de această persoană, încălcând astfel regimul juridic al conflictelor de interese.

„Persoana evaluată (Dominic Fritz, n.red.) a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicatul ANI.

Conform legislației românești, conflictul de interese administrativ este o infracțiune gravă, iar sancțiunile pot include interdicția de a ocupa funcții publice pentru o anumită perioadă de timp, precum și alte măsuri administrative. Dacă acuzațiile se vor dovedi a fi adevărate, Dominic Fritz ar putea să se confrunte cu consecințe semnificative atât pe plan profesional, cât și personal.

 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentADMITERE LICEU 2024. IERARHIA ABSOLVENȚILOR PUBLICATĂ ASTĂZI. SCHIMBĂRI LA CRITERIILE DE DEPARTAJARE
Articolul următorÎNCEP LUCRĂRILE DE REPARAȚIE A PODULUI GIURGIU – RUSE