Inspectoratul General al Poliției Române a făcut publice primele rezultate ale anchetei interne privind circumstanțele în care a murit polițistul Cristian Amariei. Acesta a fost împușcat mortal de un interlop periculos pe care a încercat să-l rețină. Moartea polițistului a ridicat multe semne de întrebare, în privința organizării acțiunii de capturare a infractorului și a dotării polițiștilor trimiși în misiune.
În urma cercetărilor de până acum, s-a stabilit declanșarea cercetării prealabile față de următorii:
adjunctul șefului I.P.J. Timiș pe linie de ordine publică
șeful Serviciului Investigații Criminale;
șeful Poliției Orașului Recaș
șeful Servicului de Logistică
agentul din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, care avea în lucru dosarul urmăritului
adjunctul șefului I.P.J. Timiș pe linie de poliție judiciară
șeful Serviciului de Ordine Publică
doi agenți din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri
Tot din ancheta reiese că polițistul Cristian Amariei nu avea vestă antiglonț, iar pentru efectuarea misiunii a utilizat un pistol Carpați cal. 7,65 mm, fabricat în anul 1994. De asemenea, colegul său, de la Poliția Orașului Recaș, avea asupra sa un pistol de aceeași marcă. Ambii polițiști aveau câte două încărcătoare a câte 6 cartușe fiecare.

Verificările comisiei mai evidențiază faptul că, la nivelul I.P.J Timiș, majoritatea vestelor antiglonț fuseseră distribuite la structurile operative, dar 14 s-au repartizat cu ocazia misiunii de prindere a criminalului, acestea aflându-se, până la acel moment, în depozitul inspectoratului.

Cu ocazia efectuării acțiunii, șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș,  deși a fost informat telefonic despre existența informației și inițierea acțiunii operative de către subalternii săi, a preluat inițiativa în mod exclusiv și a comunicat cu structurile din cadrul inspectoratului, fără a-i comunica direct șefului de inspectorat și fără a-i solicita sprijin în relaționarea cu unitățile subordonate acestuia, prin actul de comandă.

Astfel, informarea s-a realizat impropriu, prin postarea unui mesaj prin rețeaua Whatsapp, iar demararea acțiunii s-a efectuat fără a exista un feed-back din partea conducerii inspectoratului, care ar fi avut posibilitatea să dispună măsuri corelative, de natură a preîntâmpina apariția unor astfel de tragedii (ex: angrenarea luptătorilor S.A.S. sau a altor forțe).

Articolul precedentTramvaie blocate pe șine de Ziua Transportului în comun, la Timișoara
Articolul următorUn secol și jumătate de transport public în Timișoara. Tramvaiul tras de cai și alte 10 modele au circulat pe linii