Astăzi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în sud, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală ce va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Cerul va fi mai mult senin dimineața, însă după-amiaza și seara temporar vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte și izolat în Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania. Punctiform, cantitățile de apă vor depăși 10…20 l/mp.

În București, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii când indicele temperatură umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade. 

La munte, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 10…20 l/mp.

La mare, vremea va fi în general frumoasă, dar caldă pentru această perioadă. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare ziua. Temperaturile maxime vor fi de 27…29 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 și 22 de grade. 

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentLecția de drept. Devalorizarea monedei în care a fost contractat creditul
Articolul următorPrefectul de Timiș, mesaj către primarii în funcţie care au pierdut alegerile: Mare grijă!