Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de execuție pentru modernizarea DJ693, proiect ce va asigura o conexiune rapidă și sigură cu șoseaua de mare viteză, pe teritoriul județului Arad.

Drumul județean DJ693 realizează legătura rutieră între localitățile Cărpiniș (DN59A), lecea Mică, Biled, Satchinez, Bărăteaz (DJ692), Calacea, Orțișoara, Seceani și Fibiș, un drum de legătură cu A1 și DN 69.

Proiectul îmbunătățește accesul la autostrada A1, asigură legătura cu Ungaria prin vama Nădlac și interconectarea cu autostrada M43 către Budapesta într-un sens și cu restul țării în celălalt sens. Proiectul are beneficii economice și sociale, prin facilitarea fluxului transfrontalier de mărfuri și accesul populației la noi oportunități de angajare, servicii de sănătate, educație sau activități recreaționale.

”Vrem să legăm vama Jimbolia de vama Nădlac folosind drumurile naționale și județene existente. Lucrările pe care le vom realiza în proiect sunt pentru facilitarea accesului la aurostradă și ieșirea spre Occident a traficului de marfă și persoane din patea de vest a județului Timis. Transportatorii nu vor mai fi nevoiți să tranziteze Timișoara pentru a ajunge la autostradă”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Banii sunt asigurați printr-un proiect european, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea contractului de execuție se ridică la aproape 59 de milioane de lei + TVA, iar termenul de realizare este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere. Constructorul desemnat prin licitație publică să realizeze lucrarea este PORR România.

Articolul precedentCHECK-IN. 300 de polițiști locali trebuie să dea sporurile înapoi
Articolul următorKlaus Iohannis a anunțat prelungirea STĂRII DE ALERTĂ: ”Cifrele privind evoluția pandemiei sunt ÎNGRIJORĂTOARE!”