Un proiect de testare în masă a populației din Dumbrăvița, comună situată lângă Timișoara, pentru a depista persoanele infectate cu SARS CoV2, a fost aprobat de Consiliul Local.

Testarea ar urma să se realizeze cu ajutorul testelor rapide, însă hotărârea nu va fi pusă în practică decât dacă specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică vor da un aviz favorabil, spune primarul Horia Bugărin.

„Consiliul Local a votat ieri o propunere de proiect venită din partea consilierilor PSD pentru testarea Covid-19 a aproximativ 1.000 de dumbrăvițeni folosind teste rapide, dublate de teste PCR, în cazul obținerii unei opinii favorabile din partea DSP.

Consider că această opinie trebuia cerută înaintea oricărei propuneri de proiect. Solicit consilierilor locali să dea dovadă de mai multă responsabilitate, astfel încât specialiștii să fie consultați înainte de a se lua o decizie, nu după. Nu doresc să reprezint o administrație care crede că le știe pe toate și care ia decizii eronate, mai ales în legătură cu astfel de probleme sensibile, precum sănătatea populației”, a scris pe edilul Facebook.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț coronavirus 29 noiembrie: 5.554 de cazuri noi și 148 de decese
Articolul următorÎnmormântare cu zeci de participanți în Lugoj, oraș aflat în carantină