Mai mulți angajați de la Finanțe s-au adunat la parterul Instituției și și-au pus banderole albe pe braț în semn de protest față de desființarea direcțiilor generale regionale ale ANAF și înființarea de direcții județene.

Angajații Finanțelor Publice spun că această modificare ar duce în primul rând la o creștere a costurilor generate de reînființarea direcțiilor județene. Pentru aceste noi structuri ar fi necesare minim 120 de posturi, lucru care ar fi însă în neconcordanță cu proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanțelor Publice și a unităților subordonate, care este în dezbatere publică.

O organizare descentralizată, mai spun protestatarii, ar putea produce difuncționalități în procesele de activitate, în repartizarea resurselor materiale și umane, cu efecte negative asupra rezultatelor înregistrate până în prezent.

Proiectul reorganizării ANAF ar putea fi aprobat chiar mâine de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

O măsură care nu se impune în contextul actual în care România oricum își caută puncte de reper economic, cu atât mai mult cu cât în acest moment nu există o alternativă viabilă la desființarea acestor regiuni. Împreună cu colegii mei și cu colegii din toată țara am reușit să adunăm niște materiale prin care să sesizăm că desființarea regiunilor crea un fenomen de destabilizare într-un fel a economiei României„, a declarat Virginia Duțu, lider sindical Trezorerie.

Angajații de la Finanțe spun că, dacă va fi aprobată descentralizarea, se vor consulta cu liderii sindicali de la nivel național și vor decide următoarele forme de protest.

Articolul precedentTimișoara Curată. Obiectiv posibil sau perdea de fum?
Articolul următorStart la pregătiri pentru Târgul de Paște din această primăvară de la Timișoara