Peste 200 de elevi de la Liceul Pedagogic din Timișoara au protestat în curtea și pe coridoarele unității de învățământ. Copiii vor să fie lăsați să meargă, în pauza de masă, să-și cumpere de mâncare. Ei spun că nu au în incinta școlii posibilitatea de a-și procura o gustare, asta în condițiile în care mulți dintre ei au și peste 6 ore de cursuri pe zi. Pachețelul cu mâncare adus de acasă nu este o variantă, mai spun copiii, pentru că nu le mai încape în ghiozdanele pline vârf cu caiete, cărți și culegeri.

Totul a plecat, se pare, de la faptul că doi elevi au fost surprinsi zilele trecute, în timp ce sareau gardul scolii pentru a ajunge pe strada. Cei doi au fost atentionati ca incalca regulamentul institutiei de invatamant. Alti elevi s-au solidarizat cu cei doi, explicand ca regulamentul a fost modificat fara consultarea Consiliului Elevilor si ca are prevederi pe care ei le considera abuzive.

Reprezentantii Inspectoratului Școlar Judetean Timis au transmis ca prioritatea profesorilor o reprezinta siguranta elevilor. Pentru aceasta trebuie repectate legislatia, actele normative si regulamentele in vigoare.

Luni vor avea loc discutii la sediul ISJ pentru a se cauta o rezolvare a situatiei.

Articolul precedentFostă șefă de la Finanțe, trimisă în judecată pentru că a luat mită
Articolul următorSute de locuri de parcare și o clădire de 7 etaje pentru un spital din Timișoara