Peste 100 de persoane s-au adunat duminică seara în centrul Timișoarei pentru a participa la o acțiune de protest organizată de Timișoara Civică.

Participanții au protestat față de modul în care Ordonanța de Urgență 92/2018 „amenință grav activitatea Direcției Naționale Anticorupție și cea a Parchetului General.”

Protestatarii au cerut demisia ministrului justiției Tudorel Toader și au scandat “Vă vedem!”, “Justiție, nu corupție!”, “Rezistăm, nu cedăm!” și au intonat imnul national.

Pentru dosarul Mineriadei, pentru violențele din 10 august, pentru Tel Drum, Belina și alte multe întrebări dureroase la care avem nevoie de răspuns, vă spunem: Nu veți scăpa! Vă vom opri din distrugerea sistematică a statului de drept, în care v-ați lansat cu atâta elan, vă vom opri din această tentativă bolnavă de reducere a democrației, vă vom opri, veți pierde, și veti răspunde pentru faptele voastre în fața legii ca orice alt cetățean, iar noi vom trăi în țara pe care ne-o dorim și care nu va ajunge niciodată feuda voastră! Duminică, 21 octombrie, ieșim din nou în stradă. Ca să vă spunem că încă suntem aici, că vă vedem și că vă vom opri!”, au transmis organizatorii pe rețelele de socializare.

La protest a participat și filosoful Mihai Șora, care a fost înconjurat și felicitat de mulțime.

Articolul precedentAccident in fața Gării de Nord din Timișoara. Un șofer a spulberat un gard de protecție
Articolul următorVal de aer rece peste Banat, cât de frig va fi în județul Timiș