Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au ieșit vineri în stradă pentru a protesta față de modificările aduse legilor Justiției.

Magistrații au ieșit pe scările Palatului Dicasterial cu foi A4 în mâini pe care erau scrise diferite mesaje: „Stop ordonanțelor date peste noapte!”, „Pentru o Justiție independentă!” sau „Stimați colegi, nu uitați: magistrații pot protesta! Independență!”.

Mai mulți timișoreni au venit la Palatul Dicasterial pentru a le arăta magistraților că îi susțin. „Cinste lor, cinste lor. Cinste magistraților!” sau „Nu cedați!” a fost două dintre sloganurile alese de cei prezenți pentru a-i susține pe procurori.

În aceeași zi cu protestul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a decis suspendarea activității ca formă de protest față de modificarile legislative în domeniul justiției, în perioada 25 februarie – 1 martie.

Magistrații sunt nemulțumiți de modificările făcute în Legile Justiției prin ordonanța adoptată marți de Guvern, la propunerea lui Tudorel Toader.

Articolul precedentDerby timișorean în prima etapă din 2019. ASU Politehnica joacă la Oradea
Articolul următorSeara de coșmar la Timișoara și în județ. Rămâneți în case, este pericol