Aproape 150 de angajați ai fabricii Nestle din Timișoara au participat la un protest în fața întreprinderii. Ei sunt nemulțumiți de faptul că, deși conducerea a anunțat închiderea unității de producție din Timișoara, acordarea salariilor compensatorii este o problemă.

Ei cer egalitate cu cetățenii din vestul Europei pentru că spun că acolo, în cazuri similare cu al lor, salariile compensatorii se acorda obligatoriu și suma este una foarte consistentă. Oamenii spun că închiderea fabricii în sine este o problemă, pentru că se tem că-și vor găsi greu un noul loc de muncă. Dacă ar fi primit salarii compensatorii ar fi putut rezista până când ar fi găsit un job nou.

Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condițiile în care după închiderea unor unități similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime.  Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminați, iar oferta primita sa reprezinte max. 13 salarii pentru angajatii cu peste 20 de ani vechime in fabrica? Pentru muncitorii din fabrica Nestle Timisoara, oferta avansată de patronat este de maximum 13 salarii compensatorii, în cazul persoanelor cu o vechime de peste 20 de ani.” ,  spun liderii de sindicat.

În cazul în care cererile lor nu vor fi analizate de conducere, sindicaliștii spun că vor muta protestele la București, la sediul companiei, sau chiar la Ministerul Muncii.

Articolul precedentCanalizare și stații de pompare pentru zeci de localități din județul Timiș. Vor fi făcute cu bani europeni
Articolul următorMai mulți oameni răniți după un accident în Timiș. Un copil a ajuns și el la spital