Elevii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din școli speciale de stat din Timiș finanțate de Consiliul Județean beneficiază de dotări ce sporesc gradul de siguranță sanitară, inclusiv împotriva COVID-19. Proiectul în valoare de aproape un milion de lei se bucură de finanțare europeană, fiind inițiat în timpul pandemiei la solicitarea președintelui CJ, Alin Nica.
 
Vorim de șase unități de învățământ special din Timișoara, liceele „Iris” și „Gheorghe Atanasiu”, centrele școlare pentru educație incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, „Paul Popescu Neveanu” și „Constantin Pufan”, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, cât și de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș.
 
„Atenția noastră față de școli trece dincolo de asigurarea infrastructurii educaționale. Contextul epidemiologic delicat ne-a determinat să accesăm o finanțare europeană pentru echipamente de siguranță sanitară. Vorbim aici de copii cu nevoi speciale, cu probleme medicale, care au nevoie de condiții aparte de îngrijire.
 
Ne dorim să îi știm în siguranță”, spune administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile, coordonator al proiectului.
 
Cele șapte unități de învățământ beneficiază în urma acestuia de echipamente de protecție medicală împotriva agenților biologici – mănuși și măști chirurgicale de unică folosință, antiseptice și dezinfectante, echipamente pentru dezinfecție și produse de curățenie – dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant cu senzor, cât și săpun lichid antibacterian.
Toate produsele prevăzute prin proiect au fost livrate și recepționate.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAmenzi pentru cei care aruncă gunoiul pe spațiul public, la Timișoara.
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET