Copiii provin din 35 de țări din UE dar și din afara ei, printre care Italia, Germania sau SUA. Confrom autoritatilor locale, cauza este dezvoltarea economica a judetului, care atrage atat romani plecati in strainatate, cat si locuitori din alte judete.

Problema este că, in aceste conditii, trebuie asigurat si numarul necesar de profesori. Reprezentanţii unui sindicat din domeniul Educaţiei au solicitat mai multe posturi în învăţământul din Timiş, iar solicitarea lor a fost deja transmisă l a minister. Conform statisticilor, pe primul loc în topul țărilor de unde vin elevii repatriați  în Timis se află Germania, cu 125 de elevi. Pe locul doi este Italia cu 80 de elevi, iar pe locul trei Spania cu 75 de elevi. Tuturor elevilor care se repatriaza le-au fost echivalate studiile realizate în străinătate și au fost repartizați în unități de învățământ din județul Timiș. Majoritatea sunt înscriși în Timișoara. Conform Inspectoratului Judetean Timis, venirea lor a creat circa 20 de clase nou infiintate.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentVaccinare sau test pentru Covid CONTRA COST. Ce angajați sunt vizați de această măsură – Anunțul ministrului Muncii
Articolul următorIstoricul Marius Oprea afirmă că Ludovic Orban l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis: „I-a netezit calea spre putere”