Muzeul Național al Banatului împreună cu Fundația Triade aduc în atenția timișorenilor o personalitate a artei românești din prima parte a secolului trecut.

Creațiile sculptorului Romulus Ladea pot fi vizitate până în 23 septembrie la sediul Fundației Interart Triade, însă pe lângă cele ale celebrului artist cărășean pot fi admirate și lucrări semnate de Aurel Ciupe, Catul Bogdan, Peter Jecza sau Lucia Piso Ladea.

Pe lângă sculpturi și picturi, timișorenii pot vedea și o colecție numeroasă de fotografii ce îl înfățișează pe Romulus Ladea alături de familie sau de discipolii săi, colecție ce e a ajuns în posesia muzeului după o donație.

Anul trecut Muzeul Național al Banatului a primit donație toată arhiva familiei Virgil Birou, motiv pentru care le mulțumim, în care sunt fotografii, ipostaze din viața lui Romulus Ladea. Am considerat ca Muzeul National al Banatului să treacă de porțile expozițiilor, să meargă către prestigioasa fundație Traide, să înceapă o colaborare care va ajuta orașul și va pregăti Timișoara pentru 2021. Este un eveniment de mare importanță și care va continua și în anul viitor, se va intensifica în 2020 și în 2021 va fi o adevarată valoare pentru oraș„, a declarat managerul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș.

La deschiderea expoziției a fost prezentată și monografia lui Romulus Ladea, o carte scrisă de Adriana Botez-Crainic.

Articolul precedentVictorie mare pentru Ripensia Timișoara. Bănățenii s-au impus în ultimul minut
Articolul următorAccident cu două victime la doi pași de Timișoara