Începe vaccinarea antigripală în Timiș

Ministerul Sănătăţii anunţă că a achiziţionat 1,5 milioane de vaccinuri antigripale, iar campania de vaccinare gratuită, din sezonul 2019 -2020, va începe din a doua jumătate a lunii octombrie.

„Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un număr de 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire. Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

În județul Timiș, prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în farmacia Direcției de Sănătate Publică. Ministerul Sănătății a distribuit 730 de doze din cele 21.310 repartizate județului nostru. Restul cantității alocate Timișului vor fi trimise eșalonat în trei tranșe.

Articolul precedentUn pasaj de pe o importantă șosea din Timiș va fi închis
Articolul următorRipensia Timișoara învinsă la limită la malul mării. Echipele din Timișoara în subsolul clasamentului ligii secunde