Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis să prelungească pentru alte 14 zile carantina în localitățile timișene Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche,  Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii și Dumbrăvița.

Termenul de 14 zile pentru carantina localităților menționate alături de Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic expira joi dimineața la ora 5:00. Direcția de Sănătate Publică a efectuat o analiză pentru a constata dacă se impune sau nu prelungirea acestei măsuri.

“În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării localităților Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda (fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița, unde rata de infectare / 1000 de locuitori nu a scăzut în timpul carantinei. Pentru celelalte trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic –nu s-a primit aviz favorabil pentru prelungirea carantinării”, transmite Prefectura Timiș.

În urma avizului, a fost convocată ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârile privind prelungirea carantinei în Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche,  Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, și Dumbrăvița.

„Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinuluișefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinării. Prelungirea măsurii de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, mai precizează Prefectura Timiș.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentVreme schimbătoare în vestul țării
Articolul următorRata de infectare cu coronavirus în județul Timiș