Conferinta internationala „Security Challenges in the Balkans”.

În 9 octombrie, Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu asociația New Strategy Center, organizează a doua ediția a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans”. Evenimentul va aduce la Timișoara invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din Balcani.

Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la provocările la adresa securității și stabilității Balcanilor, care pot afecta și securitatea Europei în ansamblu, la strategia Uniunii Europene pentru regiunea Balcanilor, din perspectiva Președinției semestriale a Consiliului UE deținută de Austria și apoi de România. Totodată, provocările clasice și emergente de securitate vor fi analizate în cadrul a două sesiuni distincte, la fel și amenințările din spațiul cibernetic. Evenimentul va avea 5 sesiuni deschise ce vor acoperi temele de interes pentru securitatea României și a zonei învecinate.”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

La conferință vor participa miniștrii de externe din România, Serbia și Macedonia și ministrul apărării din România.  Vor fi prezenți și numeroși membri ai corpului diplomatic și reprezentanți ai mediului academic și de specialitate din România, Austria, Croația, Turcia, SUA, Israel, din partea NATO și ONU.

Evoluția evenimentelor din ultimii ani demonstrează că regiunea Balcanilor rămâne un spațiu deosebit de important pentru securitatea europeană, provocările cu care se confruntă zona intensificându-se în ultimii ani. Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center au decis începând de anul trecut să organizeze o asemenea dezbatere la Timișoara pentru a sublinia în primul rând legăturile istorice ale capitalei Banatului și pentru a evidenția faptul că Balcanii reprezintă o zonă vitală pentru securitatea României.

Articolul precedentCadavru descoperit într-o unitate militară
Articolul următorAlcool produs și vândut ilegal, percheziții în Timiș