În județul Timiș au fost identificate trei focare de pestă porcină africană. Vestea bună este că reprezentanții autorităților anunță că situația este sub control.

Animalele din cele trei focare și din imediata apropiere au fost sacrificate. Incintele au fost deinfectate iar acum se fac ultimele verificăti. Asta pentru ca medicii veterinari să se convingă că virusul a fost eradicat.

Începând cu primele zile ale lunii martie, în exploatațiile infectate, se va proceda la efectuarea dezinfecțiilor finale, urmate la treizeci de zile de la încheierea acestora, de popularea lor cu purcei santinelă, care vor rămâne în locațiile respective un număr de patruzeci și cinci de zile, după care vor fi testați prin examene de laborator, în direcția pestei porcine africane.” Transmit reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor din Timiș.

Târgurile de animale rămân însă închise în tot județul iar comercializarea porcinelor este strict interzisă, cu excepția situației în care acestea sunt cumpărate direct de la exploatația de origine.

Articolul precedentSe închid fabrici din Timiș. Se vor deschide altele?
Articolul următorZeci de străzi din Timișoara, dar și două parcuri își schimbă numele. Regele Mihai I va avea o stradă cu numele său în centru