Au trecut aproape 5 ani de când iubitorii de sporturi extreme din Timișoara nu au un loc al lor în care sa se dea cu rolele, skateboard-ul sau bicicletele. Primaria da acum asigurari ca în 2019 Timișoara va avea un skatepark decent.

Primaria a semnat înca de la jumatatea lunii februarie a acestui an un contract pentru realizarea unui skatepark, însa din cauza unor clarificari ce trebuiau facute, lucrarile nu au început. Acum municipalitatea da asigurari ca în termen de 3 luni în spațiul dintre Parcul Central, și acesta aflat înca în renovare, și bulevardul Republicii, va aparea un loc în care tinerii sa își practice hobby-ul.

Valoarea contractului de execuție lucrări în urma licitației este de 1.758.186 lei plus TVA si a fost incheiat cu SC Lovrintim SRL în asociere cu SC Rogera Prestcom SRL. În urma câștigării de către acest ofertant cuprinzând două firme, termenul de execuție este de 3 luni… Acum s-a semnat contractul pentru că au fost discuții pe tema unui suspectat conflict de interese și am vrut să lamurim lucrurile. Era ceva de natura economica. Nu e niciun conflict, e asumat tot ce era de asumat de către aparatul de specialitate, fiecare a semnat conștient de ceea ce se face„, a spus primarul Nicolae Robu.

Skatepark-ul Timișoarei trebuia amenajat încă din 2015, însă la acea vreme, firma care trebuia să îl construiască a acuzat erori în proiect și nu a vrut să continue amenajarea. S-a ajuns în instanța, unde după îndelungi lupte municipalitatea a câștigat procesele.

La finele lui 2017, proiectul skatepark-ului a fost urcat pe SEAP… și retras la fel de repede pentru că s-au cerut clarificări suplimentare, iar proiectanții au trecut din nou la treabă. La începutul lui 2019, după o altă licitație, s-a gasit și un constructor, iar acum toate clarificările au fost făcute. Mai rămâne doar să fie construit.

Proiectul a fost ajustat in urma sesizărilor care au fost făcute de-a lungul timpului de la momentul în care am pornit la prima licitație și până la reluarea licitației. Termenul de execuție este de 3 luni„, afirmă primarul Nicolae Robu.

În prezent, terenul pe care va fi amenajat skatepark-ul este plin de buruieni înalte. Pe latura dinspre bulevardul republicii au fost săpate șanturi, în timp ce pe partea dinspre Parcul Central este amplasat un gard. Scările ce odată asigurau coborârea către rampe sunt acum distruse, iar în colțul vestic este amplasată o rampă deteriorată.

Daca până la realizarea skatepark-ului de lânga Parcul Central va mai trece ceva vreme, un astfel de obiectiv, în miniatura, a fost amplasat în spatele sălii Constantin Jude.

Articolul precedentSemaforul minune. Niciun șofer nu a reușit să treacă pe verde. VIDEO!
Articolul următorSpectacol incredibil pe cerul Timișoarei. Video