27 de șoferi indisciplinați au rămas fără carnet de conducere în urma acțiunilor de control desfășurate de polițiștii de la rutieră

În week-end, poliţiştii rutieri au făcut controale ăe șoselele din județul Timiș. Ei au dat peste 400  de  amenzi unor șoferil indisciplinați. Au fost reţinute 27 de permise de conducere.

În perioada 29 noiembrie – 02 decembrie  a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.” se arată într-un comunicat al IPJ Timiș.

Astfel, poliţiştii au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 408 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 27 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Articolul precedentTras pe linie moartă, Trenulețul Copiilor revine
Articolul următorTânăr descoperit cu droguri, în Timișoara