Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat joi seară, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, începând din 14 decembrie. Arafat a precizat că toate restricțiile actuale rămân în vigoare, inclusiv cea privind circulația, fiind adăugată în plus una care va viza activitatea de pe pârtiile de schi. Propunerile CNSU vor fi aprobate vineri printr-o Hotărâre de Guvern. 

”A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile (restricțiile de până acum – n.red.).

Adaugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniștrilor. În cazul în care cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil vor putea fi transportate zece. Telescaunele vor funcționa mai departe în condițiile de normalitate”, a anunțat Arafat. 

Restaurantele și alte zone unde pot avea loc activități comune se vor afla sub restricțiile care sunt în vigoare și astăzi. 

”Ne vom axa pe luarea unor măsuri zonale și locale unde se impune, inclusiv carantinarea unei localități”, a adăugat șeful DSU.

”Este foarte important pentru fiecare dintre noi ca persoană ce va face. Gândiţi-vă că situaţia încă nu este sub control şi nu suntem într-o scădere sau o descreştere consistentă a numărului cazurilor.
De sărbători, vă rog, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a famileii și a celor în vârstă!
Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți în timpul sărbătorilor. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma să vină după sărbători”, le-a transmis cetățenilor Arafat.

Șeful DSU a menționat că inclusiv restricțiile de circulație pe timp de noapte vor rămâne în vigoare, nefiind permise nici petrecerile în aer liber cu sute sau mii de participanți. 

HOTĂRÂRE nr. 58 din 10.12.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 125. Dacă alegerile de anul acesta ar fi o pungă cu pufuleți, scorul PRO România ar fi supriza
Articolul următorDouă orașe din Timiș rămân fără operator de colectare a gunoiului