E-Distribuție Banat a început un proiect în valoare de 10 milioane de euro pentru construcția unei stații de transformare noi la Dumbrăvița, în nordul municipiului Timișoara.

Noua stație va avea o capacitate totală de 50 MVA (Mega Volt Amper), cu posibilități de amplificare, asigurată de două transformatoare 110/20 kV, ceea ce va permite asigurarea consumului clienților din zonă alimentați în prezent din alte surse, precum și racordarea de noi consumatori, casnici și industriali, din zona aflată în nordul municipiului Timișoara.

Problemele avut în furnizarea curentului electric și numărul din ce în ce mai mare de utilizatori care solicit racordarea, odată cu dezvoltarea cartierelor rezidențiale din nordul Timișoarei, au determinat compania de electricitate să investească într-o nouă stație de transformare.

“Stația de transformare Covaci va fi construită pe un teren achiziționat recent de către E-Distributie Banat. Societatea a prezentat proiectul Primăriei Dumbrăvița și a inițiat procesul de obținere a autorizațiilor necesare, având o foarte bună colaborare cu autoritatea locală. În funcție de durata procedurilor de autorizare și a celor de achiziție, construcția proiectului este prevăzută să înceapă în trimestrul 4 al acestui an, iar finalizarea este estimată pentru primul trimestru al anului 2021.” se arată într-un comunicat al companiei.

Articolul precedentCiocnire violentă la ieșire din Timișoara. Un BMW s-a izbit puternic de un tir
Articolul următorTrecutul călătorește în prezent : Revoluția din 1989