Suporterii din Timișoara s-au adunat pentru a-i onora pe cei care în decembrie 1989 și-au dat viata pentru libertate.

Fanii au plecat într-un marș prin oraș în timpul căruia au strigat mai multe lozinci care s-au auzit la Timișoara și în urmă cu 29 de ani: ”Libertate”, ”Timisoara”, ”Pacat, pacat de sangele varsat” sau ”Azi in Timisoara, maine-n toata tara”.

Tinerii au purtat cu ei si bannere pe care se vedeau scrie diferite mesaje:”Eroii nu mor niciodată„, „Mai bine golan decat activist/Mai bine mort decat comunist

Aproape 300 de tineri au pornit în marș de la Piața Maria, locul de unde s-a aprins scânteia Revoluțiuei și s-au oprit mai întâi la Catedrala Mitropolitană, unde au aprins candele în memoria celor care și-au pierdut viața în acele zile de decembrie la Timișoara.

Suporterii și-au continuat drumul, și s-au oprit în fața Operei. Aici a fost recitată o poezie și a fost spusă și rugăciunea „Tatăl nostru”. Drumul a continuat către Piața Libertății și apoi au ajuns în cea de-a treia piață mare a orașului. Aici au creat un adevărat spectacol cu torțele din dotare.

Ultima oprire din marș a fost Cimitirul Eroilor, unde suporterii au depus coroane de flori și au aprins candele în memoria celor care își dorm somnul de veci aici.

Traseul pe care au mers suporterii are aproximativ 3 kilometri și este deja o tradiție la Timișoara.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentScolile din Timișoara și din județ, închise la început de săptămână
Articolul următorVal de accidente din cauza zăpezii, poliția vine cu precizări