Targ bio la Padurea Verde
Targ Bio Healthy Planet Expo

Un târg de produse naturale, bio și ecologice s-a desfășurat la Pădurea Verde, atrăgând zeci de timișoreni dornici de un stil de viață sănătos. 

Healty  Planet Expo aduce împreună, furnizorii produselor sănătoase locale și consumatorii lor într-o întreagă zi dedicată special degustării și informării.

 

Mierea a fost una dintre vedetele acestui târg. Mai mulți producători au oferit diverse sortimente de miere, de la cele clasice la cele cu arome exotice. Pe lângă acestea ei au adus și produse apicole, de exemplu polen, mană sau mixuri de fructe și miere.

 

Un alt stand care s-a bucurat de mult succes a fost cel al brânzeturilor făcute fără lapte. Apreciate mai ales de vegetarieni, acestea au la bază boabele de caju, la care se adaugă tot felul de ingredient. Verdețurile italienești, cenușa de cocos, boiaua afumată sunt doar câteva dintre acestea. Produsele au fost degustate de vizitatori, care au remarcat că gustul este la fel de bun precum cel al brânzeturilor clasice.

Boabele de cacao simple sau amestecate în diferite ceaiuri au fost pe placul celor care au vrut să-și prepare o băutură sănătoasă, din ingredient natural. În plus, vizitatorii au avut ocazia să aleagă dintr-o multitudine de săpunuri, creme și esențe naturale.

Zacusca cu gălbiori,  dulceața de ardei iute, sucurile din fructe bio și îndulcite cel mult cu miere au fost alegerea gospodinelor care și-au dorit în cămară un produs în ton cu toamna și fără aditivi nocivi.  Programul a inclus conferințe gratuite pe teme de alimentație și sănătate holistică. Au fost organizate clase sportive gratuite și ateliere de gătit raw vegan.

Timișorenii veniți la acest tîrg au profitat de vremea frumoasă și au făcut o plimbare și pe aleile Muzeului Satului, unde toamna se răsfață printre gospodăriile țărănești aduse sau reconstruite în acest perimetru.

Articolul precedentMai multe mijloace de transport în comun, odată cu începerea școlii
Articolul următorAgitație mare în piețele de flori din Timișoara, înainte de începerea noului an școlar. Ce flori preferă timișorenii