Timișoara 89ers și Bucharest Rebels se înfruntă pentru a doua oară în ultimii 5 ani în finala Campionatului Național de fotbal american.

Bucureștenii au încheiat sezonul regular al campionatului pe locul 1, cu 3 victorii și o înfrângere, tocmai în fața Timișoarei, în runda de deschidere. Formația din capitală are cea mai bună afensivă din campionat, cu 154 de puncte marcate, dintre care 56 au fost reușite în duelul de la Cluj cu echipa campioană en-titre, Crusaders.

Rebelii au ajuns în finală după o adevărată demonstrație de forță în semifinale, 46-6, acasă, în fața celor de la Reșița Locomotives

Timișoara 89ers este la a treia finală din istorie, după cele pierdute în fața lui Cluj Crusaders și Bucharest Rebels în 2013, respectiv 2014. Și timișorenii au încheiat sezonul regular cu 3 victorii și o înfrângere, iar în întâlnirea din prima parte a campionatului au trecut cu 29-20 de rivalii din RoBowl.
89ers au ajuns în ultimul act al campionatului după o semifinală mult mai dificila împotriva lui Cluj Crusaders. Timișorenii au trecut cu 15-9 de ardeleni, după ce au fost conduși cu 9-8.

Finala Campionatului Național de fotbal american este programată sâmbătă, de la ora 19.30, pe stadionul Emilian Pavel din Ghiroda.

In finala mică, tot sâmbătă, de la ora 10, pe același stadion se înfruntă pentru bronzul sezonului Cluj Crusaders și Reșița Locomotives.

Articolul precedentFurtună de vară la Timișoara
Articolul următorCadou inedit din partea primarului din Munchen pentru Timișoara