Telenovela fără sfârșit la Timișoara când vine vorba despre contractul pentru dezinsecție și deratizare a orașului.

Întreaga poveste a început în primăvara anului trecut, când Primăria a lansat licitația pentru un operator care să se ocupe de dezinsecție și deratizare în Timișoara. În toamna lui 2018, primarul Nicolae Robu anunța un câștigător al licitației, pentru un contract pe 4 ani cu o valoare de 10,8 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Imediat după anunțul lui Nicolae Robu, firma care a încheiat licitația pe locul al doilea, a contestat rezultatul după ce a acuzat că oferta câștigătoare este mult prea mică și, prin urmare, concentrația de soluție împotriva dăunătoarelor este prea mică. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a hotărât că primăria trebuie să reia procedura, însă firma declarată câștigătoare inițial a fost eliminată.

A fost luată apoi în calcul oferta cea mai mică dintre cele rămase, însă și aceasta a fost contestată de a treia firmă prezentă la licitație.

Astfel, în acest moment Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor urmează să ia o decizie și în acest caz, iar municipalitatea speră ca răspunsul să vină până în luna martie. În caz contrar, s-ar putea ajunge din nou în instanță.

Dacă până în martie nu se va știi un câștigător, municipalitatea va fi nevoită să procedeze ca și în anii trecuți și să semneze contracte în caz de forță majoră pentru a asigura dezinsecția.

Așadar, timisorenii vor cădea pradă din nou muștelor și țânțarilor, pentru că, așa cum se întâmplă de mai bine de 4 ani incoace, primarul Nicolae Robu va invoca forța majoră și va încheia cel mai probabil un nou contract de avarie, în care se va face iarăși dezinsecție doar parțial.

Articolul precedentStart la pregătiri pentru Târgul de Paște din această primăvară de la Timișoara
Articolul următorPercheziții pentru lucruri furate din mașini de lux. Victime VIP